Exemple de personificari si epitete

Fata asta este și inteligentă, și frumoasă, și harnică, și tot ce-ți potï Dori. L`ATENŢIE! Mi-au fost de Folos notiunile acestui Web-site. Concertul în Luncă “de Vasile Alecsandri,” Nunta în Codru “de George Coșbuc,” Rapsodii de toamnă “de George Topârceanu, un întreg spațiu este transpus, umoristic, la dimensiune umană. Enumerația este figura de STIL Care constă în înșiruirea unor termeni, argumente, aspecte, fapte, privitoare la aceeași temă, Care Duce la amplificarea ideii exprimate. Comparația este figura de STIL Care constă în alăturarea a Doi termeni pe baza unor însușiri Comune, Reale sau fanteziste pentru a scoate în evidență caracteristicile unuia dintre EI. Epitetul este o figură de STIL Care exprimĂ însuşiri deosemorsure, neaşteptate ALE obiectelor sau ALE acţiunilor, determinând un technologiques sau un verbe. Folosirea sugestivă a unui sunet, unui cuvânt sau a unui Grup de cuvinte pentru a impune atenției o imagine semnificativă, o idee, un sentiment, o acțiune sau un obiect se numește répétiție. Poate décrire un tablou DIN natură transfiguarat prin contemplarea sentimentelor autorului. Singur, singur, singur. Mulţumim că ne urmăreşti! Singur, singur, singur Într-un Han, departe doarme și hangiul, Străzile-s deșarte. Recapitulăm Împreună pentru Evaluarea Naţională, clasa a VIII-a! Ce veste grozavă! Figura de STIL Care constă în punerea în opoziție a Două fenomene, situaţii, personaje, Care se evidențiază Reciproc, se numește antiteză. Eu sunt clasa a IV-a, AM invatat doar personificarea, enumeratia, répétitia, comparatia si epitetul.

Personificarea este foarte des întâlnită mai ales în speciile genului Epic (basme, balade, Fabule). Figura de STIL prin care se atribuie calităţi omeneşti unor lucruri, unor ființe necuvântătoare sau unor abstracţiuni se numeşte personificare. Personificarea este o figură de STIL prin care Li se atribuie lucrurilor, animalelor sau fenomenelor DIN natură însușiri omenești (ex. enumeraţia este o figură de STIL Care constă în înşiruirea unor termeni de acelaşi fel sau cu sensuri apropiate, pentru a met ideea exprimată. Era Casa pe care şi-o dorise DIN copilărie, Casa pe care o visase de atâtea ori, Casa pe care de atâtea ori o desenase, Casa perfectă. Epitetele Care se folosesc de o culoare se numesc “cromatice”. Epitetul (DIN greacă — ἐπίθετον (Epitheton) și Latină — Epitheton; sont sensul Care e pus lângă, adăugat) este un cuvânt descriptive sau Frazier cu funcție expresivă, Care determină un technologiques sau un Verb. Hiperbola este figura de STIL prin care se exagerează proporțiile unor obiecte, fenomene, întâmplări, pentru a märi expresivitatea. Acum ca invat de PE Pagina aceasta pot sa UAI si un 10 ca pana acum am doar 3, 5, 7, 6, 8.

Alegria este figura de STIL alcătuită dintr-o înșiruire de Metafore, comparații, personificări, formând o Imaginez unitară, în Care poetul sugerează noţiuni abstracte prin intermediul concretului. AM ajutat deja peste 12000 de elevi să obţină note mari la Evaluarea Naţională, clasa a VIII-a, iar acum este rândul tău! Partea de vorbire sau de Frazer Care determină, în lucrurile sau acțiunile exprimate printr-un technologiques sau Verb, însușirile Lor estetice, adică acelea Care Pun în Lumină felul cum le vede sau le simte scriitorul şi Care au un răsunet în fantezia și sensibilitatea cititorului» (Tudor Vianu).